Fastfrusna kinder !!

När man varit ute länge o det blåser lite o är sådär en -10grader har ni kännt att kinderna fryser fast då ? Som idag va jag ute o red Fairytale i skogen o log lite o när jag skulle sluta le när vi kom hem igen så gick det inte att sluta kinderna hade lixom fastnat ... Behövde värma upp dom lite innan jag kunde sluta le .... Det betydar att de är KALLT !!

Mockat o fixat i stallet fodrat alla hästar 2ggr än så länge lett Hoppsan i 15min är vi nog uppe i nu ! Ridit Cayenne lite lätt på ridbanan idag va det sparka bakut som gällde istället ... Kitty trimmade jag lite lätt i djupsnön på ridbanan också hon va ganska mjuk idag :) Fairytale red jag ut en runda på o hon blir så glad att hon inte vet riktigt var hon ska ta vägen, ända tills .. det stog ett rådjur mitt på vägen när vi kom i galopp, det blev tvärnit och vända så fort som möjligt o hon ville knappt vända tillbaka efter de men efter viss övertalning så va hon lika glad igen :)

Snart dags för mat, min djupfrysta mage behöver varm mat ! Sen ut igen vid 5tiden o ta in och fodra allihopa :)

Kram

Done

Färdig för idag förutom att ge hästarna kvällsmat vid 10 :)

Lett Hoppsan som vanligt idag 2x10min, hon börjar bli pigg nu !! Att ha en 1åring på boxvila är inget att rekommendera! Bara typ 5dagar tills hon får gå ut i sjukhage nu ! Bytte bandage igår o de e ganska äckligt kan jag lova, ser fortfarande benet tydligt ...

Trimmade Fairytale och Cayenne i djupsnön idag, båda två bara lite lätt eftersom Fairytale håller på att sättas igång, ridits 1v nu o är fortfarande lika glad ... Cayenne fick vila efter semifinalen och har vilat i 6v nu och då är det dags att ta tag i allt igen travade runt lite o galopperade men skrittade mest rider bara dom i ca20-30min var tills de börjar komma igång. Cayenne bockade varvet runt mest hela tiden .... Så himla fin är hon !!! Finafina Cayenne :)

Kitty trimmade jag lite i ridhuset hon funkar jätte bra på nya bettet från Pessoa och börjar kännas mkt mjukare och lydigare nu ! Rider mest tempoväxlingar och mkt volter på henne o en del skänkelvikningar, öppna o sluta för att få henne framför skänklen och mjuk i sidorna. Fick reda idag på att hon ska träna för Lasse på fredag, så himmla kul ! I vanliga fall är fredagarna lite krångliga eftersom de ofta är tävling på helgen.

Kram

Globen ...

Vilken helg svenskarna har haft i globen !!
Douglas Lindelöw gjorde en super runda i 1.50n nu vid 11 och slutade 2a.
Malin Baryard-Johnsson vann meeting priset efter flera vinster och placeringar!
Så himmla kul när det går så bra för svenskarna, lovande för nästa år!

Dags att gå ut igen snart, rida lite hästar och fixa o trixa som vanligt!

En bild på Daniel Zetterman & Glory Days i Falsterbo -07 tror jag :)
Som också red 1.50 klassen, fick dock inte alls till det ..

Kram

Mikrofonkåt

Den är riktigt bra och sätter sig lätt på hjärnan !

Sådär ridit Fairytale i skogen, hon va så glad att hon inte visste var hon skulle ta vägen, så hon studsade på stället mest hela tiden .... Bra träning för dom att galoppera i djupsnön och hon har en del mage att bli av med !
Kittyn red jag i ridhuset, hoppade lite en linje räcke - räcke med ca20m imellan och framför och efter det ena räcket hade jag sockerbitshinder ca 2.70 ifrån räcket. Hoppade fram lite med travbom, Hon hoppade fint, lyssnade bra både före och efter hindrena och istället för 5glpsprång red jag på 6 så hon lyssnade mer och använde kroppen mer.

Hoppsan får pencillin sprutat i halsen och metacam i munnen och hon HATAR metacamen, hon drar ihop munnen så mkt hon kan och sen trycker hon den mot min mage så hårt hon bara kan .. så det tar ett tag att få in allt i munnen ... Hon börjar bli ganska pigg att gå med också studsar rakt upp och ner o vill helst springa istället för att gå ca 1v kvar med boxvila och sen sjukhage ... hur ska det här sluta ?

Blir pizza ikväll, GOTT !!

Kram

Olle Hedberg !!!!

Den som missade Idol igår missade ngt sjukt !! Olle, så jävla grym hoppas att han är lika grym nästa vecka !! Helt klart min favorit bland deltagarna !

Idag ät det nog inte så mkt som ska hända, rida 2hästar, promenera med Hoppsan göra stallet och allt det vanliga :)

Riktigt bra låt med Malmörapparen Rebstar och Trey Songz :)

http://www.youtube.com/watch?v=JaCqVv7kfkY

Kram

KALLT !!!

Så jävla sjukt kallt, hur ska denna vinter sluta ? använder redan alla vinterkläder jag har ..

Sådär varit på AF inte så mkt där skulle bara fixa lite ..
Sen efter mkt längtan hämtade jag ut min nylagade telefon !! Va skärmen o batteriet o ngt mer som va sönder, konstigt att den inte funkat så bra det sista !! Finally är den fixad iaf :)

Varit i ridhuset o trimmat Kitty hon släppte i nacken efter ett tag men va ganska stel i början men vi får rida på med mkt övergångar o så :)

Daniel Adams-Ray - Gubben i lådan eller Oskar Linnros - Från och med du ?

Dags för Idol nu
Go OLLE !!

Kram

Ullared

Har redan varit på Vaggeryds Hästklinik med Hoppsan, hennes sår såg jätte fint ut och nu är det till att byta bandage varannan dag tills det har läkt får hoppas att det fortsätter läka lika fint nu ! Hon har blivit så fixig av att ha boxvila, ska pilla och fixa o trixa med allt och då menar jag ALLT !!
Har ridit Fairytale för första gången på väldigt länge i förrgår och hon va sån stjärna, bockade ganska mkt i galoppen dock men de får den gammla tanten gärna göra för min del :) Kitty trimmas på som vanligt mkt med att få henne snabbare för hjälperna och lossna mer i nacken, hon är lite stel och sitterfast lite där men de ska vi minnsan få ordning på nu i vinter !

Igår hann jag inte blogga eftersom jag va i Ullared hela dan med vänner ! Köpte lite smått och gott, de hade fått mkt saker, nästan så man gick vilse, hade fått in bett från märket Pessoa/Metalab o herregud va billigt !!! Köpte ett 3-delat eggbett med tungfrihet o kopparrulle för 199;- Köpte ngn stalltröja, lite bodybutter o lotion, shampo o sånna småsaker helt enkelt, sen ngra julklappar såklart !

Ska iväg till arbetsförmedlingen snart måste ta tag i mitt liv och skaffa mig ett jobb nu ! Skulle gärna vilja leva på hästarna men jag har inte riktigt bestämt mig och kan inte flytta eftersom jag har mina hästar så vi får se jag ska tänka lite till! Helst vill jag starta eget försäljninsstall men det är tufft och krävande och så måste man ur min synvinkel ha så jävla mkt erfarenhet som att varit utomlands och sett deras system, att varitpå 1-3 olika ställen ger inte mkt, man måste ta de bästa delarna från olika ställen för att lyckas, vill man lyckas bättre än de redan etablerade stallen måste man vara bättre, ett steg före! Iallafall ur min synvinkel ....

Time to go!
Kram

Snö snö snö ..

Hur mkt kan det egentligen snöa ? snart kan man ju inte ens gå ute för det är så jävla mkt snö !! Snö är roligt i lagom mängd ..

Läste precis Andreas Carlssons blogg OCH ... Han släppte ju sin roman Dandy 1november och är ute på lite signeringsturné och den 1dec kommer han till Jönköping !! *Happy Face* Han är en av VÄRLDENS snyggaste män så jag ska då minnsan kila dit och köpa mig en bok ! See you there !

Har lite ärenden inne i stan idag, hämta ut ändå mer medicin till lilla Hoppsan och ÄNTLIGEN ska jag få hämta ut min telefon som varit på lagning i evigheter känns de som, har en lånetelefon för tillfället och den är inte populär, vi kommunicerar inte riktigt på samma våglängd !

Senare iväg till ridhuset och trimma Kitty, hon fick vila igår tyvärr men idag ska vi ta oss ett ordentligt pass kan jag lova !

Cayenne :)

Kram

USCH !!!!

Äntligen hemma från Vaggeryds Hästklinik, våran 1,5åring Hoppsan hade lyckats på ngt sätt skära sig i benet o då ända in så att man såg benet ... Fick lite smått panik, på med ett bandage o in o ringa till Vaggeryd som såklart hade lunchstängt och distriktaren satt fast i en olycka och Slöinge hade också lunchstängt ..... När de väl svarade va det bara att kasta in lilla Hoppsan i transporten, kan ju tillägga att hon åkt 1gång innan i hela sitt liv, men hon gick rakt in ändå :)
Röntgade benet o som tur va var allt helt hon hade lyckats träffa precis mellan alla senor o allt vad som nu ens finns i ett ben !!
Till allt detta hör då att jag är blodrädd .... När det stog en stråle ut från benet när han klippte o fixade så va jag inte så tuff längre ... Assistenten fick hålla hästen och jag stog utanför för att få luft, USCH säger jag bara !!
Hoppsan fick mkr beröm för hon va så snäll coh för att skryta lite frågade han mig om jag jobbade som sjukvårdare efter att sett och lindat av bandaget jag lagt, jag skulle vara stolt över de sa Florian ;)
Så nu blir det boxvila i 10dgr o återbesök redan på fredag och då får vi hoppas på att allt ser bra ut så att vi slipper åka ner till Slöinge och operera henne !!
Men vilken stjärna till häst hon har gått med på allt och varit kolugn hela dagen och då e de första gången hon är iväg själv och sist hade hon sällskap i transporten !
Florian, veterinär på Vaggeryd är guld värd !!


Kram

Chris Brown - Yeah x3

Han har gjort det förr han gör det igen, han är grym !!
Kanske inte hans absolut bäst låt men jag gillar den :)
Ni får inte missa Rhiannas och Kanye Wests samarbete med låten "All Of The Lights" Låten finns på Kanyes nya album som innehåller en hel rad samarbeten !! Han släpper hit efter hit det är helt sjukt vilka låtar han kommer ut med !!

Släppte ut hästarna lite senare idag då det snöar heelt crazy !! Kitty slängde sig ner och rullade sig säkert 10ggr o sprang som en galning o Cayenne hakade på snabbt i hagen jämte, sen parkerade de vid grinden efter 10min i hagen .....

Fortfarande sjuk och har hostat hela natten, jag döör på hostan !!

Btw så verkar det som alla och då menar jag alla ska till Globen, Stockholm Horse Show det känns som alla frågar mig om jag ska dit .. dessvärre ska jag inte det, tråkigt men sant, är ju Zettermans nyår i Helsingborg om 1månad och det kostar att ligga på topp, så jag tror jag sparar mig och så ses vi där !! Ska bli heelt freaky som vanligt där antar jag :)

Världens bästa Fairytale, mamma, mormor, min första storhäst och jävligt speciell, hon är allt helt enkelt !!

Kram

Kärlek

Kärlek till Beauty Parlor, de är bara så jävla grymma !!! Helt insane .. Kommer ni ihåg Björn Nagander, den sjungande polisen från Idol ? Han sjöng sin egna låt Mary Ann på audition, den är nu singel med bandet och är bara så jävla grym, fantaboulus !!!! Länk till deras hemsida där du kan höra låten :) http://www.beautyparlormusic.com/ de finns också på youtube ... Gör ju inget att Björn är så jävla grymt sjukt snygg i sin nya stil !!!!!!!!!

Kolla in dom !!!!

Kram

Då va det dags!

Hej igen alla läsare :)
Bloggen har luggit nere ett tag för jag har saknat motivation osv. men efter mycket funderingar och återfunnen motivation känner jag mig taggad igen !! Kanske inte varje dag men blogga ska jag iaf !!

Så vad har hänt sen sist:
Hästfronten:
Kitty tävlade i Grevagården, 1.20, 1.30, 1.35 va lite spänd på lördan, men i 1.35 på söndan va hon superfin och jag red bättre än nånsin, har fått mkt fina kommentarer om den rundan, så kuuul !! Dock 2ner men de är trots allt prestationen som räknas, de va svårt och maxat o nationellt :) Kom även fram till att det badar en hel del fula fiskar i hästvärlden, vissa värr än andra !! (Har väll vetat de ett tag men de kom fram nya)
Tävlade även i Vetlanda rev sista i omhoppningen i 1.30 men hon va jätte fin och jag red återigen bra!!
Cayenne debuterade 1.10 och va felfri så nu satsar vi mot Falsterbo och Breeders nästa år, såå kul att ha möjligheten att ha en så fin häst !!
Har tränat för Svante Johansson med Kitty 2ggr och han är helt grym !! Efter träningarna känns allt så mkt bättre och lättare :)
Rally har galopperat och vilar nu för han har infektion i ett bakben och för pencillin varje dag men han är en sånn stjärna !!


På alla andra fronter då:
Jag är numera 20år vilket firades med lite mat hos min bror med vänner och sen förfest och utgång och vi hade sjukt kul !! En kväll att minnas !!
Va nere i Skåne och kollade på Breeders, de är så kul att se så många fina unghästar och olika ryttare istället för att bara se dom som rider de största, jag brinner för unghästarna och tycker att det är så roligt att följa dom till framgång !! Som t.ex Daniel Zettermans Glory Day va en sån häst jag satt som klistrad vid banan när den va inne som 5, 6åring och de är kul att man såg den redan då ochhar trott på den redan från början !!
Träffade alla underbara vänner nere i Skåne, bodde på Åsum hos Johanna och Anna de bästaste vännerna man kan ha :) Jag saknar alla skåningar så sjukt mkt !!
I fredags va det Kungarna av Tylösand, Jockiboi o Nemo i stan, en insane kväll som va riktigtriktigt värd och ja den va helt grym helt enkelt !!


Kolla inte allt för noga på mig på bilden är ni snälla !! ;)

I lite korthet va de vad som hänt de senaste, eller de jag kommer på just nu iaf :)
För tillfället är jag sjuk och mår pissdåligt men det går nog förhoppningsvis över snart :)

Kram på er !!

RSS 2.0